Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Isuzu D-Max 2012

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (83 %)
lasten suoja 33 pistettä (67 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (51 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Isuzu D-Max sai tulokseksi 4 tähteä

Isuzu D-Maxin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

D-Maxin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien rintakehä, polvet ja sääret saivat vain vähäisen suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Etu- ja sivutörmäystestissä 1,5-vuotiasta simuloiva nukke sai välttävän suojan kaulalle ja rintakehälle. 3-vuotiasta simuloivan nuken rintakehä sai puolestaan huonon suojan. Etumatkustajan turvatyynyä ei saa kytkettyä pois, joten sillä paikalla ei voi käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Aurinkolippaan pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Jalankulkijan sääriin osuvat puskurin alueet tarjosivat hyvän suojan. Sen sijaan konepellin etureunan antama suoja reisille oli huono. Lapsen ja aikuisen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa konepellin antama suoja oli vähäinen tai huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Autossa on turvavyömuistuttimet kuljettajalle ja etumatkustajalle mutta ei takamatkustajille. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Isuzu D-Maxiin.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Isuzu
 • Malli:

  D-Max
 • Autoluokat:

  Pick-upit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  51%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%