Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Infiniti FX37 2009

aikuismatkustajien suoja 31/36 (86 %)
lasten suoja 38/49 (77 %)
jalankulkijatörmäys 16/36 (44 %)
turvavarusteet 7/7 (99 %)

Infiniti FX37 sai tulokseksi 5 tähteä

Infiniti FX 37:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja turvavöiden voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla sekä kuljettajan asettama maksimiajonopeuden säädin.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet altistavat sekä kuljettajan että etumatkustajan polvi- ja reisivammoille. FX37 sai maksimipisteet sivutörmäyksessä. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki kehon osat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta rintakehää, joka sai vain riittävän suojan. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Etutörmäystestissä 3-vuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liiallista (1,5-vuotiasta simuloiva nukke istui selkä menosuuntaan asennetussa istuimessa). Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimessa. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Kuljettajan saama tieto turvatyynyn tilasta ei ole riittävän selkeä. Matkustajan aurinkovisiirin kyltti varoittaa selkeästi selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen asentamisen vaaroista, jos turvatyynyä ei kytketä ensin pois päältä.

Jalankulkijatörmäys

Auton puskuri antoi lähinnä vähäisen suojan jalankulkijan jaloille, ja konepeiton etuosan suoja oli pääasiassa huono. Konepeiton osat, joihin lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi, arvosteltiin suojaukseltaan huonoksi, mutta aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta suojaus oli hyvä.

Turvavarusteet

FX37:ssa on vakiovarusteena elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kuljettajan asettaman maksimiajonopeuden säädin sekä kuljettajan, etumatkustajan ja takamatkustajien istuinten turvavyömuistuttimet.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Infiniti
 • Malli:

  FX37
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  44%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  99%
  100%