Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai Veloster 2011

aikuismatkustajien suoja 35 pistettä (96 %)
lasten suoja 43 pistettä (89 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (49 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Hyundai Veloster sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai Velosterin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Etupenkeillä istuvien kaikki vartalon osat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta jalkojen alaosia, joiden suoja oli riittävä. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Hyundai pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat hyvän suojan, ja Veloster sai testissä täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä suojaus oli hyvä, ja Veloster sai täydet pisteet. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Veloster menetti vain pisteen osan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri ja konepeiton etureuna antoivat jaloille ja lantiolle hyvän tai vähäisen suojan. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi joissain kohdin hyvän toisissa kohdin vähäisen tai huonon suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli pääasiallisesti huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Velosteriin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  Veloster
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  49%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%