Hyundai Santa Fe 2002 | Autoliitto

Olet täällä

Hyundai Santa Fe 2002

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 9 (56%)
sivutörmäys 16 (69%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 25 pistettä
jalankulkijatörmäys 4 (11%)

Suuressa maastoautossa Santa Fessä matkustajat istuvat korkealla. Matkustamon rakenne ei säilynyt etutörmäyksessä ehjänä. Etutörmäystestin tulos oli pettymys rintakehän ja reisien loukkaantumisriskin vuoksi. Sivutörmäyksessä tulos oli kuitenkin hyvä, ottaen huomioon ettei Santa Fen vakiovarusteisiin kuulu sivuturvatyynyjä. Lasten turvaistuimet suojasivat muuten hyvin, mutta puolitoistavuotiaan niska kuormittui suuresti etutörmäyksessä. Jalankulkijoiden suoja oli heikko, jonkin verran suojaa oli ainoastaan lapsen päähän kohdistuneissa iskuissa.
 

Etutörmäys

 

Turvavyöt ja turvatyynyt suojasivat kuljettajan ja matkustajan päät ja niskat hyvin, mutta rintakehän kuormitus nousi korkeaksi. Oven kehys vääristyi ja kojelaudan palkki irtosi osittain, minkä vuoksi korin rakenne arvioitiin epävakaaksi. Hyundain mukaan kojelaudan rakenteeseen on testin jälkeen tehty parannuksia, mutta näiden muutosten vaikutuksia ei ole testattu. Kojelaudan lukuisat kovat rakenteet aiheuttivat etutörmäyksessä loukkaantumisriskin sekä kuljettajalle että matkustajalle. Takaistuimen keskipaikalla on kaksipisteturvavyö, jonka antama suoja on heikko erityisesti lapsimatkustajalle etutörmäyksessä.

Sivutörmäys

 

Kaikkiaan erinomainen tulos, joka osittain johtuu istuinten korkeudesta. Santa Fen sivutörmäyssuoja on erittäin hyvä, ottaen huomioon sivuturvatyynyjen puuttumisen.
 

Lasten turvaistuin

 

Molemmat turvaistuimet oli asennettu kasvot menosuuntaan kahdella yläpuolisella ISOFIX-kiinnikkeellä. Puolitoistavuotiaan niska kuormittui, mikä on tavallista tämänkokoisella lapsella kasvot menosuuntaan päin ja EuroNCAP suositteleekin turvaistuimen asennusta selkä menosuuntaan. Muuten turvaistuimet suojasivat hyvin. Sekä kuljettajan että matkustajan aurinkolipoissa oli kiinteät varoitukset turvatyynyn aiheuttamasta vakavasta loukkaantumisvaarasta asennettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle. Saman ongelman aiheuttamasta hengenvaarasta varoitti ainoastaan vaikeaselkoinen ACEA-kaavio ilman asianmukaista tekstiä.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Jalankulkijatestissä tämän luokan autolle normaali yhden tähden tulos.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin