Hyundai NEXO

aikuismatkustajien suoja 35,8 pistettä (94%)
lapsimatkustajien suoja 43,0 pistettä (87%)
jalankulkijan suoja 32,4 pistettä (67%)
turvavarusteet 10,5 pistettä (80%)

Hyundai Nexo sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai Nexon turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Matkustajan kaikkien elintärkeiden vartalonosien suoja oli hyvä, ja sekä kuljettajan että matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan suoja oli hyvä ja takamatkustajan suoja hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Nexo sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä, mutta takaistuimien suoja piiskaniskuvammoilta oli huono. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä ja sivutörmäystestissä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Nexossa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä hyvin lähes kaikissa kohdissa.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, mutta jalankulkijan lantion saama suoja oli huono. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä tunnisti jalankulkijat riittävän hyvin valoisalla ja hämärässä tehdyissä testeissä, mutta pyöräilijöiden tunnistus oli vähäistä.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa paikallisen nopeusrajoituksen ja kuljettaja voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin ja onnistui estämään tai ehkäisemään törmäykset useimmissa tilanteissa. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa ja ohjaa auton takaisin kaistalle.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  NEXO
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  80%
  100%