Hyundai Kona

aikuismatkustajien suoja 33,4 pistettä (87%)
lapsimatkustajien suoja 41,8 pistettä (85%)
jalankulkijan suoja 26,4 pistettä (62%)
turvavarusteet 7.2 pistettä (60%)

Hyundai KONA sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai KONAn turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Etumatkustajan kaikki elintärkeät vartalonosat saivat testissä hyvän suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Myös takamatkustajan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävää.

Sivutörmäystestissä KONA suojasi kaikkia vartalonosia hyvin ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävää, ja muut vartalonosat saivat hyvän suojan.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäistä. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä, mutta sitä ei ole pisteytetty tässä testissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta ja kuusivuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan kaikille elintärkeille vartalonosille.

Sivutörmäystestissä 10-vuotiasta simuloivan testinuken pää osui sivuturvatyynyn läpi turvatyynyn pohjaan, mutta pään suoja oli silti riittävää. Kummankin nuken muut vartalonosat saivat testeissä hyvän suojan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kahden yleismallisen turvaistuimen asnnus epäonnistui takaistuimen keskipaikalle, mutta muut autoon tarkoitetut turvaistuimet sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli heikkoa tai huonoa tuulilasin juuressa sekä A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa. Jalankulkijan lantion suoja oli hyvä tai riittävä.

Lisävarusteena saatava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmää ei ole pisteytetty tässä testissä.

Turvavarusteet

Kuljettajan asettama nopeudenrajoitin on vakiovarusteena. Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä, mutta sitä ei ole pisteytetty tässä testissä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  Kona
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  60%
  100%