Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai ix35 2010

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (90 %)
lasten suoja 43 pistettä (88 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (54 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Hyundai ix35 sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai ix35:n etuturvavöissä on voimanrajoittimet ja esikiristimet, kuljettajalla kaksoisesikiristin. Auton varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa ja kuljettajan sekä etumatkustajan reidet ja polvet saivat hyvän suojan loukkaantumista vastaan. Hyundai pystyi osoittamaan, että erikokoisten ja eri asennoissa istuvien matkustajien reidet saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä testinuket saivat lukemien perusteella hyvän suojan. Sivutörmäystä vakavammassa pylvästestissä päätä suojaava turvaverho takertui ovipilarin rakenteisiin, eikä täyttynyt kunnolla. Koska päätä suojaavan turvaverhon odotetaan suojaavan kaikenlaisissa sivutörmäyksissä, pisteitä vähennettiin sekä sivutörmäystestin että pylvästestin tuloksista. Rintakehän suojaus oli vähäistä pylvästestissä. Istuimien selkänojat ja pääntuet suojasivat hyvin peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan testinuken liike ei ollut liian suurta. Sivutörmäyksessä sekä 3- että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavaa istuinta voidaan käyttää etuistuimella. Kuljettaja saa selkeän ilmoituksen turvatyynyn tilasta. Turvaistuimen käytön vaaroista, mikäli turvatyynyä ei ensin kytketä pois, varoitetaan selkeästi kiinteällä varoituksella.

Jalankulkijatörmäys

Puskurin antama suoja jalankulkijan jaloille arvioitiin valtaosin hyväksi. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan huonosti, eikä saanut yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton antama suoja oli hyvä joissain kohdissa, mutta keskialueen ulkopuolella suoja oli vähäistä. Aikuisen pään iskukohdissa suojan taso vaihteli, mutta oli pääosin heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) sekä kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa Hyundai ix35 -malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  ix35
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  54%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%