Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai ix20 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Hyundai ix20 sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai ix20:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet.

Euro NCAPille on kerrottu, että Hyundai ix20 on rakenteeltaan identtinen Kia Vengan kanssa ja että niissä on samat sisätilan varusteet ja turvavarusteet. Näin ollen Euro NCAP arvioi Vengan arvioinnin sopivan sellaisenaan myös Hyundai ix20:een.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäystestissä. Kuljettajan rintakehän suoja oli parempi kuin alkuperäisessä testissä ja pisteet nousivat verrattuna viime kerran heikkoon tulokseen. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ohjauspylväs ja virtalukko aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin kuljettajan reisille. Sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko ja muiden kehonosion saama suoja oli hyvä. Myös peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan suoja oli hyvä.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pää ei liikkunut liikaa eteenpäin etutörmäyksessä ja heilahdus oli hyvin kontrolloitu. Sekä 1,5- että 3-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa riittävän selkeän ilmoituksen turvatyynyn tilasta, joten ix20 sai siitä pisteen. Ohjeet turvatyynyn käytöstä lastenistuimen kanssa oli sijoitettu selkeästi ja pysyvästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna antoi puolestaan vähäisen suojan. Konepeitto suojasi hyvin lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa, mutta huonosti niissä kohdissa, joihin aikuisen pää todennäköisesti iskeytyisi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona suurimmassa osassa myytäviä malleja, joten se otettiin huomioon Euro NCAPin testeissä. Turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteena kaikilla istuimilla. Koska takaistuimien turvavyömuistutinta ei ole saatavilla testattuun Kia Vengaan, sen pisteitä ei ole huomioitu Hyundai ix20:n testituloksissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  ix20
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  89 %
 • Lasten turvallisuus:

  85 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  64 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %