Hyundai Iqoniq

aikuismatkustajien suoja 34,9 pistettä (91 %)
lapsimatkustajien suoja 39,4 pistettä (80 %)
jalankulkijan suoja 29,8 pistettä (70 %)
turvavarusteet 9,9 pistettä (82 %)

Hyundai Ioniq sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai Ioniqin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuinten reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat saman tasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä takamatkustajan rintakehä sai vähäisen suojan. Lantio luiskahti turvavyön alaosan ali, joten lantion suojan arvosanaksi tuli huono.

Sivutörmäystestissä ja sitä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja auto sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta. Sen sijaan takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammalta vain vähäisesti.

Ioniqissa on vakiovarusteena automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka antaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä esti kaikki yhteentörmäykset paikallaan olevaan autoon kaikilla nopeuksilla ja sai testeissä täydet pisteet.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä 6- ja 10-vuotiasta simuloivat nuket saivat hyvän suojan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Vetovoimat heikensivät molempien niskan suojaa, ja hidastusvoima heikensi 10-vuotiaan rintakehän suojausta.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin paikalle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettaja saama tieto turvatyynyn tilasta on selkeä.

Jalankulkijan suoja

Konepellin jalankulkijan päälle tarjoama suoja oli valtaosin riittävä tai vähäinen. Tuulilasin jäykkien pilareiden kohdalla suoja oli heikko. Puskuri suojasi jalkoja hyvin useimmissa testatuissa kohdissa ja lantiota hyvin kaikissa testatuissa kohdissa.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa mahdollisen törmäysriskin jalankulkijaan. Järjestelmä toimi testeissä hyvin ja onnistui estämään yhteentörmäyksiä tai vähentämään niiden vaikutusta useissa testiskenaarioissa.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla ja enimmäisnopeuden säädin. Vakiovarusteena on myös kaistavahti, joka varoittaa kuljettajaa auton ajautuessa liian lähelle kaistamerkintöjä ja ohjaa auton loivasti takaisin oikealle ajouralle.

Myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on vakiovaruste, ja se toimii maantienopeuksilla. Järjestelmä toimi testeissä hyvin ja onnistui estämään törmäyksen useissa testiskenaarioissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  Iqoniq
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  70%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  82%
  100%