Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai i40 2011

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 42 pistettä (86 %)
jalankulkijatörmäys 16 pistettä (43 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Hyundai i40 sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai i40:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan polviturvatyyny on vakiovaruste ja testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet, reidet ja lantiot saivat hyvän suojan. Ohjauspylväs aiheuttaa loukkaantumisriskin, mutta Hyundai pystyi osoittamaan, että kojelauta antoi muuten hyvän suojan. Sivutörmäystestissä i40 sai täydet pisteet ja pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeää tietoa selvän tiedon turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Konepeitto ja puskurin etureuna antoivat valtaosin huonon tai vähäisen suojan. Vain puskuri sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan jalankulkijan jaloille.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena i40:ssä. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste halvimmissa malleissa. Kalliimpien mallien, joissa säädin on vakiovarusteena, myyntiosuuden oletetaan täyttävän Euro NCAPin vuoden 2011 vaatimukset. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  i40
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  43%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%