Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai i30 2012

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (90 %)
lasten suoja 44 pistettä (90 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (67 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Hyundai i30 sai tulokseksi 5 tähteä

Hyundai i30:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Hyundai i30:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Hyundai osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Hyundai i30 sai täydet pisteet 1,5- ja 3-vuotiasta lasta simuloivien nukkejen saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Järjestelmä näyttää selvästi turvatyynyn tilan. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja, joten i30 sai täydet pisteet tästä osa-alueesta. Konepeiton etureunan antama suoja oli valtaosin hyvä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan, mutta aikuisen pään iskukohdissa suoja vaihteli.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena i30:ssa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla i30:een, mutta koska järjestelmä on lisävaruste, Euro NCAP ei huomioinut sitä testissään.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  i30
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%