Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai i30 2008

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 14 (39%)
lasten suoja 38 (78%)

Hyundai i30 sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Hyundai i30:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Autossa on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet etuistuimilla. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla.

Etutörmäystesti

Hyundai muutti i30:n rakenteita, jotta ne suojaisivat paremmin kuljettajan polvia ja reisiä. Tulos parani, mutta ohjauspylvään rakenteet ja virtalukko aiheuttavat yhä loukkaantumisriskin kuljettajan jaloille. Ohjaamon rakenteet säilyttivät muotonsa hyvin törmäyksessä.

Sivutörmäystesti

Ei erityisiä huomioita.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi. Myös ohjeet turvatyynyn käytöstä lastenistuimen kanssa olivat epäselvät ja sijoitettu puutteellisesti. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Hyundaissa on turvavyömuistutin kaikille matkustajille.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton osa, johon lapsijalankulkijoiden pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaltaan kohtalaiseksi. Aikuisen pään suoja arvioitiin sen sijaan heikoksi. Myös jaloille tarjottu suoja arvioitiin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  i30
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä