Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai i20 2009

aikuismatkustajien suoja 32/36 (88 %)
lasten suoja 41/49 (83 %)
jalankulkijatörmäys 23/36 (64 %)
turvavarusteet 6/7 (86 %)

Hyundai i20 sai tulokseksi viisi tähteä.

Hyundai i20:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on mukautuvat esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistuttimet. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Hyundai i20:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan jäykät rakenteet aiheuttivat kuitenkin riskin etumatkustajien reisille. Sivutörmäystestissä i20 sai täydet pisteet ja pylvästestissä suoja arvioitiin riittäväksi rintakehälle. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Hyundai i20 sai täydet pisteet etu- ja sivutörmäystestissä 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken osalta. 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pään heilahdus etutörmäyksessä ei ollut liian voimakas. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ole merkitty tarpeeksi selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Hyundai i20:n koko puskuri ja lähes koko konepeiton reuna suojasivat hyvin jalankulkijoiden jalkoja. Konepeitto antoi hyvän suojan lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa, mutta aikuisen pään iskukohdissa suoja oli pääosin huono.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiona osassa i20-malleja, ja lisävarusteena se on saatavana kaikkiin malleihin. Mitä todennäköisimmin suurin osa myyntiin tulevista /myynnissä olevista malleista on ajonvakautusjärjestelmällä varustettuja. Kaikkien matkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  i20
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  88 %
 • Lasten turvallisuus:

  83 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  64 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %