Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai i10 2014

Hyundai i10 sai tulokseksi 4 tähteä

Hyundai i10:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Hyundai osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Tarkastuksessa selvisi, että törmäyspuolen takaovi ei ollut kunnolla kiinni. Ovenkahva oli noussut kolaritilanteessa, mikä on vaikuttanut oven avautumiseen. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Etuistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan. Takaistuimien päänsuojat sen sijaan antoivat vähäisen suojan.

Lapsimatkustajien suoja

Testien mukaan i10 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta rintakehän suoja oli vain riittävä ja niskaan kohdistui voimakas rasitus. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Kaikki turvaistuimet, joita varten auton kiinnikkeet on suunniteltu, saa asennettua kunnolla autoon.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureunan jaloille antama suoja oli keskivaiheilla hyvä, mutta reuna-alueilla valtaosin huono. Konepelti suojasi päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Molemmat järjestelmät vastaavat Euro NCAP:n vaatimuksia. Lisävarusteena saatavan kuljettajan asettaman huippunopeuden säätimen oletetaan olevan varusteena useimmissa myytävissä i10-malleissa. Järjestelmä vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  i10
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  56%
  100%