Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai H-1 2012

aikuismatkustajien suoja 20 pistettä (55 %)
lasten suoja 37 pistettä (75 %)
jalankulkijatörmäys 10 pistettä (34 %)
turvavarusteet 3 pistettä (43 %)

Hyundai H-1 sai tulokseksi 3 tähteä

Hyundai H-1:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kojelauta aiheuttaa kuitenkin loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville. Sivutörmäystestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosan suoja hyvä. Pylvästestiä ei tehty, sillä H-1:ssä ei ole päätä suojaavia turvatyynyjä. Istuin ja pääntuki antoivat huonon suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Törmäystesteissä H-1 sai 3-vuotiasta simuloivan nuken saamasta suojasta täydet pisteet. Nukke pysyi hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta esittävät nuket pysyivät hyvin paikoillaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyä ei voi kytkeä pois, joten istuimella ei voida käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen käyttö etuistuimella kielletään selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai siitä täydet pisteet. Aikuisen ja lapsen pään iskukohdissa konepellin antama suoja oli valtaosin huono. Konepellin etureunan arviointia ei voitu tehdä keulan korkeuden ja muodon vuoksi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistuttimia ei ole saatavilla edes kuljettajalle. Saatavilla ei ole myöskään kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  H-1
 • Autoluokat:

  Pikkubussit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  55%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  34%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  43%
  100%