Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Hyundai Elantra 2001

etutörmäys 6 (38)
sivutörmäys 14 (78%)
kaikkiaan 20 (59%)
jalankulkijatörmäys 16 (44%)

Elantran tulosta heikensivät turvajärjestelmien puutteet sekä huono suoja kuljettajan polville ja reisille. Takaovi aukesi sivutörmäystestissä. Lattian rakenteet vaurioituivat etutörmäyksessä, minkä johdosta kuljettajan istuin siirtyi eteen- ja ulospäin. Todennäköisesti tämän vuoksi turvavyö löystyi, ja kuljettajan pää ja rintakehä osuivat ohjauspyörään. Elantran kori on kuitenkin vahva ja suojaa matkustajat hyvin.

Etutörmäys

Kuljettajan pää ja rintakehä osuivat ohjauspyörään turvatyynystä huolimatta. Oikeassa onnettomuudessa loukkaantumisriski on huomattava. Kojelaudan alapuoliset kovat rakenteet saattavat aiheuttaa loukkaantumisvaaran kuljettajan polviin ja sääriin. Kytkimen liike taaksepäin lisäsi loukkaantumisen vaaraa kuljettajan jaloille ja säärille. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa huomattavasti kaksipistevyötä paremmin. Kuljettajan istuin siirtyi ylös- ja ulospäin muuttaen turvavyön geometriaa.

Sivutörmäys

Törmäyspuolen takaovi avautui ja matkustajalla on suuri riski sinkoutua ulos autosta. Muuten Elantra suoriutui sivutörmäystestistä hyvin. Mahan alueen loukkaantumisriski nousi vain hieman.

Lasten turvaistuin

Etumatkustajan turvatyyny on vakiovaruste, mikä saattaa aiheuttaa vaaratilanteita selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle asennettuja turvaistuimia käytettäessä. Varoitukset tästä olivat puutteellisia, sillä kojelautaan sijoitetussa kaaviossa ei ollut tekstivaroitusta eikä aurinkolipan taakse sijoitetussa varoituksessa ollut mainintaa loukkaantumis- tai hengenvaarasta. Turvaistuinten antama suoja ei ollut hyvä.

Törmäys jalankulkijaan

Elantran tulos jalankulkijatörmäystestissä oli tämän luokan autoille tyypillinen. Suoja jalankulkijoille oli heikko.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Hyundai
 • Malli:

  Elantra
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä