Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Stream 2001

etutörmäys 10 (63)
sivutörmäys 16 (89%)
kaikkiaan 26 (76%)
jalankulkijatörmäys 22 (61%)

Uusi Honda Stream testattiin valmistajan pyynnöstä. Pieni tila-auto Stream osoittautui rakenteeltaan vahvaksi, turvaominaisuudet ovat tuttuja aiemmin tänä vuonna testatusta Honda Civicistä. Jalankulkijatestin tulos ei ollut yhtä hyvä kuin Civicillä, kuitenkin Civicin turvaratkaisujen ansiosta tämän ryhmän selvästi paras. Sivuturvatyynyt takasivat hyvän tuloksen sivutörmäystestissä.

Etutörmäys

Streamin vahva kori suojaa matkustajat hyvin. Valitettavasti takaistuimen keskipaikalla on vain lantioturvavyö, minkä suoja on huomattavasti kolmipistevyötä heikompi. Kojelaudan alapuoliset kovat rakenteet aiheuttavat loukkaantumisriskin kuljettajan ja etumatkustajan polville ja säärille. Useimpien nykyaikaisten autojen tavoin Streamin kori on erittäin jäykkä, mikä aiheuttaa matkustajien rintakehille huomattavaa kuormitusta.

Sivutörmäys

Sivuturvatyynyt suojasivat kuljettajaa hyvin. Toisin kuin useimmissa tämän luokan autoissa päätä suojaavat sivuturvatyynyt eivät ole vakiovarusteita.

Lasten turvaistuin

Vaikeaselkoiset kaaviot B-pilarissa ja tuulilasissa varoittivat turvaistuimen sijoittamisesta etumatkustajan paikalle. Kaavio on tutkitusti usein tulkittu väärin. Puolitoistavuotiaan turvaistuin oli asennettu selkä menosuuntaan ja kolmivuotiaan kasvot menosuuntaan, kumpikin takaistuimelle. Molemmat suojasivat sivutörmäyksessä melko hyvin, mikä on epätavallista. Etutörmäystestissä kuitenkin kolmivuotiaan pää ei pysynyt suojassa, mitä pahensi turvaistuimen selkämyksen liike eteenpäin. Testinukkeihin kohdistui suuri kuormitus.

Törmäys jalankulkijaan

Stream selvisi jalankulkijatestistä hyvin. Tämä ei ole yllättävää, sillä jalankulkijoita suojaava tekniikka on tuttua Honda Civicistä. Streamin muotoilun vuoksi tulos ei kuitenkaan ollut Civicin veroinen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Stream
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä