Honda S2000 2002 | Autoliitto

Olet täällä

Honda S2000 2002

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etu 11 (69%)
sivu 15 (83%)
kaikkiaan 27 (79%)
jalankulkija 6 (17%)

Honda S2000 on ollut markkinoilla vuodesta 1999 lähtien, ja valitettavasti malli on kehitetty ennen kuin Honda alkoi vakavissaan panostaa jalankulkijoiden turvallisuuteen. S2000 on kuitenkin vahva auto, joka suojaa matkustajansa hyvin. Ovi säilyi etutörmäyksessä suorana ja lähes vahingoittumattomana. Kuljettajan pään suojan testaamiseksi katto oli ylhäällä sekä etu- että sivutörmäystestissä. Testiautossa ei käytetty lasten turvaistuimia, vaikka sellainen voidaan asentaa matkustajan paikalle. Turvaistuimen kiinnitys ja asennusohjeet tarkistettiin testissä. Jalankulkijoiden suoja oli erittäin heikko.
 

Etutörmäys

 

Korin rakenne säilyi erittäin vakaana. Ovi voitiin avata normaalisti törmäyksen jälkeen. Turvatyyny suojasi pään hyvin. Kuljettajan polvet olivat vaarassa loukkaantua ohjauspylvään kiinnikkeiden ja lukon kovista iskuista. Jalkatila muutti muotoaan hitsaussauman petettyä.
 

Sivutörmäys

 

Kuljettajan pää osui lievästi ovikehykseen. Pidemmällä kuljettajalla tämä osuma olisi ollut vaarallisempi. Honda S2000:ssa ei ole sivuturvatyynyjä, sivutörmäyssuoja osoittautui kuitenkin hyväksi. Oven vaahtomuovipehmusteet suojasivat testinukkea hyvin. Vahvan korin ansiosta rakenteet eivät työntyneet vaarallisesti auton sisälle.
 

Lasten turvaistuin

 

Honda S2000:ssa ei ole asianmukaisia varoitusmerkintöjä informoimaan etumatkustajan paikalle selkä menosuuntaan asennetun turvaistuimen aiheuttamasta vaarasta. Koska testissä käytettiin kahta aikuistestinukkea, turvaistuinta ei testattu. Tällainen on kuitenkin mahdollista asentaa matkustajan paikalle. Kuljettajan aurinkolipan takana olevat varoitusmerkinnät olivat puutteellisia.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Toisin kuin useimmat viime aikoina testatut Hondat, S2000 suojaa jalankulkijat erittäin heikosti. Hondan mukaan S2000 suunniteltiin ennen kuin yhtiö päätti ottaa malliensa suunnittelussa huomioon jalankulkijoiden turvallisuuden.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin