Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Legend 2007

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 22 (61%)
lasten suoja 40 (82%)

Honda Legend sai aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta täydet viisi tähteä. Lapsiturvallisuudesta autolle annettiin neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta kolme tähteä neljästä.

Honda Legend on varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheisilla etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyllä ja päätä suojaavalla turvaverholla. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet sekä voimanrajoittimet, ja takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Turvatyömuistuttimet löytyvät sekä etu- että takaistuimilta. Lisäksi autossa on ABS-jarrut, sähköinen jarruvoimien jako ja VSA-ajonvakautusjärjestelmä.

Legendissä on myös niin sanottu pop-up -konepeitto, joka suojaa erityisesti jalankulkijoita. Auton etupuskuriin asennetut tunnistimet välittävät tiedon törmäyksestä sähköiselle ohjainyksikölle, jonka käskystä räjähdyspanokset ponnauttavat konepeiton takaosaa ylöspäin. Näin konepeiton ja moottorin kovien osien väliin muodostuu joustavaa tilaa, mikä vähentää päävammoja. Järjestelmään kuuluu myös nopeusanturi, jotta konepelti ei ponnahda ylös pienissä parkkipaikkakolhuissa.

Etutörmäystesti

Kojelaudan rakenteet aiheuttavat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille.

Sivutörmäystesti

Honda Legend sai täydet pisteet sekä sivutörmäystestissä että pylvästestissä testinuken mittareiden perusteella. Sivutörmäystestissä törmäyspuolen takaovi aukesi ja auto menetti yhden pisteen.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan paikalla olevaa turvatyynyä ei voi kytkeä pois päältä, joten selkä menosuuntaan asetettavaa lasten turvaistuinta ei pidä asentaa paikalle. Isofix-kiinnikkeet takaistuimen reunapaikoilla oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Hondassa on turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton etupuskuriin asennetut tunnistimet välittävät tiedon törmäyksestä sähköiselle ohjainyksikölle, jonka käskystä räjähdyspanokset ponnauttavat konepeiton takaosaa ylöspäin. Näin konepeiton ja moottorin kovien osien väliin muodostuu joustavaa tilaa, mikä vähentää päävammoja. Auton puskuri sai testissä täydet pisteet jalankulkijan säärten suojasta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Legend
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä