Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Jazz 2015

aikuismatkustajien suoja 35,5 pistettä (93 %)
lapsimatkustajien suoja 41,9 pistettä (85 %)
jalankulkijan suoja 26,3 pistettä (73 %)
turvavarusteet 9,3 pistettä (71 %)

Honda Jazz sai tulokseksi 5 tähteä

Honda Jazzin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukketulokset näyttivät, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettaja sai hyvän suojan kaikille muille vartalonosilleen paitsi rintakehälle, jonka suoja oli riittävä. Takamatkustaja sai riittävän suojan niskalleen ja rintakehälleen ja hyvän suojan päälleen sekä lantion ja reisien alueelle.

Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja Jazz sai täydet pisteet.

Jopa tätä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Sekä etuistuimet ja pääntuet että takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Honda Jazzissa on automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka antaa taajamanopeuksilla lisäsuojaa piiskaniskuvammaa vastaan. Järjestelmä toimi hyvin Euro NCAP:n testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Jazz sai lähes täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken eteenpäin suuntautuva liike ei ollut liian voimakasta, vaikka rintakehään ja niskaan kohdistui hieman liian kovia voimia.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki muut turvaistuimet, joita varten autoon on suunniteltu kiinnikkeet, saa asennettua tarkoituksenmukaisesti, paitsi painoryhmän 1 istuimet, joita ei saanut tukevasti asennettua takaistuimen keskipaikalle.

Jalankulkijan suoja

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Lantion saama suoja vaihteli hyvän ja huonon välillä. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin vähäisesti ja paikoin hyvin. Pään suoja oli heikko tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kaistavahti ja nopeusavustin ovat molemmat lisävarusteita. Koska niiden odotetaan olevan useimmissa myydyissä Honda Jazzeissa, ne huomioitiin Euro NCAP:n testeissä. Maantienopeuksilla toimivaa hätäjarrutusjärjestelmää ei ole toistaiseksi saatavilla Jazziin.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2015
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Jazz
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%