Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Insight Hybrid 2009

aikuismatkustajien suoja 33/36 (90 %)
lasten suoja 36/49 (74 %)
jalankulkijatörmäys 27/36 (76 %)
turvavarusteet 6/7 (86 %)

Honda Insight sai tulokseksi 5 tähteä

Honda Insightin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Insightin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Aikuismatkustajia simuloivat nuket saivat hyvän suojan kaikille muille ruumiinosille paitsi alaraajoille, joiden osalta suoja arvioitiin kuitenkin riittäväksi. Sääret, reidet ja lantio altistuivat vähäiselle loukkaantumisriskille. Honda pystyi osoittamaan, että kojelauta suojaa yhtäläisesti erikokoisia ja eri asennoissa olevia matkustajia. Sivutörmäystestissä rintakehän suoja oli riittävä, mutta pylvästestissä suoja oli heikko. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli hyvä.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken pään heilahduksen suoja oli hyvä etutörmäyksessä, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Sivutörmäyksessä sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivien nukkejen päät pysyivät hyvin paikoillaan. Testinuket eivät altistuneet liian suurille kiihtyvyysvoimille. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta kuljettajalle riittävän selvästi. Sen sijaan selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen vaaroista, mikäli turvatyynyä ei ole kytketty pois käytöstä, varoitetaan selkeästi aurinkolippaan kiinnitetyllä varoitustekstillä.

Jalankulkijatörmäys

Honda Insight sai jalankulkijan suojan osalta korkeat pisteet. Konepeiton etureuna antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mistä Insight sai täydet pisteet. Myös puskuri sai täydet pisteet. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta suoja oli niin ikään hyvä. Normaalien Euro NCAP -testien ulkopuolella löytyi kuitenkin alueita, joissa jalankulkijan saama suoja oli heikko. Euro NCAP laajentaa pian testejään siten, että myös tällaiset alueet vaikuttavat auton saamiin pisteisiin.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa malleissa, joissa on vasemmanpuoleinen ohjaus. Osaan oikealta ohjattaviin malleihin ajonvakautusjärjestelmä on saatavana lisävarusteena ja Honda toivoo saavansa sen pian vakiovarusteeksi kaikkiin EU:n alueella myytäviin malleihin. Kaikkien matkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Insight Hybrid
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  76%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%