Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda HR-V 2015

aikuismatkustajien suoja 32,9 pistettä (86 %)
lapsimatkustajien suoja 39,1 pistettä (79 %)
jalankulkijan suoja 26,2 pistettä (72 %)
turvavarusteet 9,3 pistettä (71 %)

Honda HR-V sai tulokseksi 5 tähteä

Honda HR-V:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Turvavyömuistuttimet: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettaja sai hyvän suojan kaikille vartalonosilleen lukuun ottamatta rintakehää, joka sai riittävän suojan. Takamatkustajan rintakehän ja niskan suoja oli riittävä, pään, lantion ja reisien suoja hyvä.

Sivutörmäystestissä HR-V sai maksimipistemäärän antaen kaikille vartalonosille hyvän suojan. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli hyvä kaikille kriittisille vartalonosille.

Etuistuimet ja pääntuet antoivat peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan vähäisen suojan. Takamatkustajille oli hyvä suoja piiskaniskuvammaa vastaan. Uudessa HR:V:ssä on automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä vakiona. Testeissä tämä toimi hyvin matalilla taajamanopeuksilla, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät. Tätä ei kuitenkaan voitu sisällyttää arvosteluun, koska etuistuimien piiskaniskuvamman suoja ei ollut hyvä.

Lapsimatkustajien suoja

HR-V sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta.

Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken eteenpäin suuntautuva liike ei ollut etutörmäyksessä liiallista, vaikka niskaan ja rintakehään kohdistui hieman liikaa voimia. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, joita varten autoon on suunniteltu kiinnikkeet, saa asennettua tarkoituksenmukaisesti, lukuun ottamatta painoryhmän 1 yleisistuinta, joka ei ollut vakaa asennettaessa keskelle.

Jalankulkijan suoja

HR-V sai täydet pisteet puskurin antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Suoja lantiolle vaihteli huonosta hyvään. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli vähäisestä hyvään. Heikkoja tuloksia pään suojan osalta tuli jäykistä tuulilasin pilareista.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan ja takamatkustajien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kaistavahti ja enimmäisnopeudensäädin ovat lisävarusteita, joiden odotetaan olevan useimmissa myydyissä HR-V:issä. Tämän vuoksi ne arvioitiin testissä. Maantienopeuksilla toimivaa automaattista hätäjarrutusjärjestelmää ei ole tällä hetkellä saatavilla.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2015
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  HR-V
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%