Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda CR-V 2013

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (93 %)

lasten suoja 37 pistettä (74 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (68 %)

turvavarusteet 6 pistettä (66 %)

Honda CR-V sai tulokseksi 5 tähteä

Honda CR-V:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Honda osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet suojaamalla hyvin kaikkia vartalon osia. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä ja vatsan seutu saivat riittävän suojan ja pää sekä lantio hyvän suojan. Etuistuimet ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Honda CR-V sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta törmäystesteissä. 3-vuotiasta simuloiva nukke ei liikkunut liikaa eteenpäin etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voi käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Kaikki turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu, voidaan asentaa autoon. Asentaminen vaatii kuitenkin erityistä huolellisuutta. Jotkin istuimet jäivät vinoon asennuksessa, mikä aiheutti pistemenetyksiä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli enimmäkseen hyvä tai riittävä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa CR-V-malleissa, ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on lisävaruste, eikä sen odoteta täyttävän Euro NCAPin asennusmäärävaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  CR-V
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  68%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  66%
  100%