Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Civic 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 25 pistettä (69 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Honda Civic sai tulokseksi 5 tähteä

Honda Civicin varusteluun kuuluvat kuljettajan kaksivaiheinen etuturvatyyny ja etumatkustajan etuturvatyyny, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin riskin erikokoisten ja eri asennoissa istuvien henkilöiden polville. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat hyvän suojan, ja Civic sai testissä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä pään, vatsan ja lantion suoja oli hyvä, mutta rintakehän suoja oli ainoastaan riittävä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, jolloin päähän kohdistuvat osumat olivat minimissä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä palkittiin siitä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan selvästi pysyvästi kiinnitetyllä lapulla.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen jaloille antamasta suojasta. Myös konepeiton etureunan suoja oli hyvä, ja se sai täydet pisteet kaikissa testatuissa kohdissa. Lapsen ja aikuisen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi joissain kohdin huonon suojan ja toisissa kohdin hyvän suojan. Konepeiton keskiosan suoja oli reuna-alueita parempi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan, etumatkustajan ja takapenkillä matkustavien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Civic
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  69%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%