Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Civic 2007

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 32 pistettä
jalankulkijatörmäys 24 (67%)
lasten suoja 39 (80%)

Honda Civic sai neljä tähteä viidestä sekä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta että lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kolme tähteä neljästä.

Honda Civicin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvatyyny. Etuistuimilla on kaksivaiheiset turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Autossa on turvavyömuistuttimet etu- ja takaistuimilla. Autossa on myös ABS-jarrut ja ajonvakautusjärjestelmä.

Etutörmäystesti

Honda on muokannut 2008 mallivuoden Civicin turvajärjestelmiä. Turvavöiden esikiristimien ajoitusta on muutettu siten, että etuistuimilla matkustavat pysyvät paremmin paikoillaan törmäystilanteessa. Turvatyynyt on muutettu kaksivaiheisiksi. Testissä kuljettajan turvatyyny ei kuitenkaan täyttynyt tarpeeksi, jotta se olisi estänyt kuljettajan päätä osumasta ohjauspyörään. Matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin kuljettajan reisiluille.

Sivutörmäystesti

Vuoden 2008 Civicissä on suurempi sivuturvatyyny kuin sen 2006-mallisessa edeltäjässä. Testinuken kylkiluiden alueen vauriot olivat alempana kuin aiemmin, minkä johdosta pisteitä tuli yksi enemmän kuin edelliselle mallille. Kuten viimeksikin, auto sai pylvästestistä täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä Honda-liikkeissä. Näin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Istuimen käytöstä silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois käytöstä, varoitettiin selkeästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Civicissä on turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Honda ei ole tehnyt autoon jalankulkijoiden turvallisuuteen vaikuttavia muutoksia, joten vuoden 2006 testitulokset ovat siltä osin voimassa. Sekä puskuri että konepeiton etureuna saivat maksimipisteet jalankulkijan jalkojen suojasta. Lapsen pään todennäköinen osumakohta konepeitossa tarjosi enimmäkseen kohtalaisen suojan.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Civic
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä