Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Civic 2006

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 30 pistettä
jalankulkijatörmäys 24 (67%)
lasten suoja 38 (78%)

Honda Civic sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Myös lapsiturvallisuudesta autolle annettiin neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta tulos oli kolme tähteä neljästä.

Honda Civic oli varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyllä ja päätä suojaavalla turvaverholla. Edessä istuvien turvavöissä oli kaksivaiheiset esikiristimet ja voimanrajoittimet ja takaistuimen reunapaikoilla oli Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Sekä etu- että takaistuimilla oli turvavyömuistuttimet. Lisäksi autossa oli ABS-jarrut ja VSA-ajonvakautusjärjestelmä.

Etutörmäystesti

Kojelaudan muotoilu ei ollut turvallisuudeltaan paras mahdollinen. Kaasupoljin työntyi törmäystilanteessa sisäänpäin kohti kuljettajan reisiä ja polvia.

Sivutörmäystesti

Ei erityistä huomautettavaa.

Lapsiturvallisuus

Hondan jälleenmyyjät voivat kytkeä etumatkustajan turvatyynyn pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan sijoitettava lastenistuin pystytään sijoittamaan etumatkustajan istuimelle. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Hondassa on turvavyömuistuttimet sekä edessä että takana istuvien paikoilla ja ne saivat testistä täyden pistemäärän.

Jalankulkijaturvallisuus

Sekä auton puskuri että konepeiton etuosa saivat testistä täyden pistemäärän. Se konepeiton alue, johon lapsijalankulkijan pää törmäyksessä todennäköisesti osuisi, sai kohtalaisen arvosanan.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Civic
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä