Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Civic 1998

etutörmäys 8 (50%)
sivutörmäys 10 (56%)
kaikkiaan 18 (53%)
jalankulkijatörmäys 13 (36%)

Civic suojaa matkustajansa kohtalaisesti, kuljettajan rintakehä oli kuitenkin vaarassa sivutörmäyksessä. Riski oli niin suuri, että kolmesta tähdestä yksi merkittiin halkaistuksi. Civicin vakiovarusteisiin kuuluvat kuljettajan ja matkustajan etuturvatyynyt. Törmäyksestä jalankulkijaan Civic sai kohtalaisen arvostelun – kolmannes osumakohdista täyttää ehdotetut normit, muut osumat arvioitiin heikoiksi.

Etutörmäys

Matkustamo säilyi vakaana. Molemmat turvatyynyt suojasivat hyvin kuljettajan ja etumatkustajan päät. Ohjauspyörä liikkui kuitenkin jonkin verran taaksepäin. Turvavöiden aiheuttaman kuormituksen vuoksi kuljettajan rintakehän suoja arvioitiin riittäväksi ja matkustajan erittäin heikoksi. Kuljettajan reisiä vaaransivat ohjauspylvästä ympäröivät kovat rakenteet, myös polvien paikallisten vammojen vaara oli myös olemassa. Jalkatilan suuren muodonmuutoksen vuoksi jalkojen ja nilkkojen suoja oli heikko.

Sivutörmäys

Kuljettajan pää osui B-pilariin, mutta osuma ei ollut vakava. Rintakehään kohdistui suuri kuormitus sisääntyöntyneestä ovesta ja B-pilarista. Civic ei täytä lokakuussa 1998 voimaantulevia uusien autojen sivutörmäysnormeja. Ovi ja istuimen sivu osuivat mahaan ja lantioon. Mahan suoja arvioitiin heikoksi, mutta lantion suoja hyväksi.

Lasten turvaistuimet

Kaksi kaaviota varoitti selkä menosuuntaan asennetun turvaistuimen sijoittamisesta etumatkustajan paikalle. Tuulilasiin kiinnitetty kaavio oli kuitenkin helposti irrotettavissa, eikä autossa ollut vaaraa tarkemmin kuvailevaa tekstivaroitusta.

Törmäys jalankulkijaan

Neljännes päähän kohdistuvista iskuista täytti ehdotetut normit. Muut tulokset jakautuivat heikon ja erittäin heikon välillä. Konepellin reunan kaksi kohtaa ja yksi puskurista suojasivat heikosti, muut arvioitiin erittäin heikoiksi.

Mallin historia ja turvavarustelu

Viisiovinen Civic esiteltiin 1994. Vuoden 1998 mallin vakiovarusteisiin kuuluvat kaikissa EU-maissa kuljettajan ja matkustajan etuturvatyynyt, turvavöiden esikiristimet ja ohjaustehostin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  1998
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Civic
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  2.5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä