Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Accord 2009

aikuismatkustajien suoja 31/36 (86%)
lasten suoja 39/49 (79%)
jalankulkijatörmäys 19/36 (54%)
turvavarusteet 6/7 (86%)

Honda Accord sai tulokseksi 5 tähteä

Honda Accordin tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2008, eikä siihen ole tehty muutoksia.

Accordin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikille matkustajille on turvavyömuistuttimet. Niskatuet suojaavat matkustajien niskaa ja selkärangan yläosaa peräänajon piiskailmiössä. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin sekä sähköinen jarruvoiman jako.

Aikuismatkustajien suoja

Accordin matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa törmäyksessä. Etumatkustajien suoja oli hyvä säärien, reisien ja polvien osalta. Honda pystyi lisäksi näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Etumatkustajan rintakehään kohdistui suurempi rasitus kuin kuljettajan rintaan, ja tätä tulosta on käytetty laskelmissa. Pylvästestissä rintakehän suojaus oli heikko. Peräänajon piiskaheilahduksessa matkustajien suoja arvioitiin vähäiseksi.

Lasten suoja

Accord sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken turvasta. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvatyynyn tila ei kuitenkaan tule kuljettajalle riittävän selvästi esille. Muuten lastenistuimen väärästä käytöstä varoitetaan riittävän selvästi kuljettajalle, mutta varoitus ei ole esillä kaikilla Euroopan kielillä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai EuroNCAPin mittaustavan mukaan täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojasta. Lisätestit osoittivat kuitenkin, että puskurin keskiosan rakenteet tarjoavat heikomman suojan. Lapsen pään todennäköisen iskukohdan suoja konepeitossa arvioitiin hyväksi. Konepeiton etuosa arvioitiin sen sijaan heikoksi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa Honda Accordeissa. Accordissa on kaikkien matkustajien turvavyömuistutin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Accord
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  86 %
 • Lasten turvallisuus:

  79 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  54 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %