Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Accord 2008

Törmäystestin pisteet:

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 19 (53%)
lasten suoja 39 (80%)

Honda Accord sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kolme tähteä neljästä.

Accordin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikille matkustajille on turvavyömuistuttimet. Niskatuet suojaavat matkustajien niskaa ja selkärangan yläosaa peräänajon piiskailmiössä. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin sekä sähköinen jarruvoiman jako.

Etutörmäystesti

Accordin matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa törmäyksessä. Etumatkustajien suoja oli hyvä säärien, reisien ja polvien osalta. Honda pystyi lisäksi näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Etumatkustajan rintakehään kohdistui suurempi rasitus kuin kuljettajan rintaan, ja tätä tulosta on käytetty laskelmissa.

Sivutörmäystesti

Lähes täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Accord sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken turvasta. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvatyynyn tila ei kuitenkaan tule kuljettajalle riittävän selvästi esille. Muuten lastenistuimen väärästä käytöstä varoitetaan riittävän selvästi kuljettajalle, mutta varoitus ei ole esillä kaikilla Euroopan kielillä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

Accordissa on kaikkien matkustajien turvavyömuistutin.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai EuroNCAP:n mittaustavan mukaan täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojasta. Lisätestit osoittivat kuitenkin, että puskurin keskiosan rakenteet tarjoavat heikomman suojan. Lapsen pään todennäköisen iskukohdan suoja konepeitossa arvioitiin hyväksi. Konepeiton etuosa arvioitiin sen sijaan heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Accord
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä