Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Accord 2000

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 14 (78%)
kaikkiaan 26 (76%)
jalankulkijatörmäys 16 (44%)

Honda Accord ei ollut testattavana vuoden 1997 perheautotestissä. Siksi Honda kustansi täydentävän testin Accordille. Alkuperäisen ryhmän paras tulos oli neljä tähteä ja Accord ylsi samaan. Etutörmäyksessä korirakenne säilyi vakaana, mutta epätavallisen suuret muutokset takatilojen lattiassa herättivät epäilyn 3-vuotiaan turvaistuimen yhteensopivuudesta turvavöihin. Takaistuimen keskipaikalla on kolmipisteturvavyö. Sivutörmäystestistä Accord selvisi keskimääräistä paremmin.

Etutörmäys

Kuljettajan ja matkustajan päät ja kaulat saavat hyvän suojan turvatyynyistä. Esikiristinten aiheuttama kuormitus ei aiheuta suurta loukkaantumisriskiä. Reidet ja polvet olivat suuremmassa vaarassa kojelaudan ja hansikaslokeron jäykkien rakenteiden vuoksi. Sääret ja jalat eivät olleet suuressa vaarassa loukkaantua.

Sivutörmäys

Ovet pysyivät kiinni sivutörmäyksessä, vaikka takaoven kahva juuttui auki-asentoon. Testinuken pää osui keskipilariin ja oven kehykseen, joskaan iskun voimakkuutta ei pidetty vaarallisena. Sivutörmäyksessä loukkaantumisriski oli kaikkiaan pieni.

Lasten turvaistuin

Matkustajan turvatyyny on vakiovaruste, joten etuistuimelle sijoitettu turvaistuin aiheuttaa vakavan loukkaantumis- tai hengenvaaran. Accordin varoitusmerkinnät ovat puutteellisia. Yksi tarra on sijoitettu tuulilasiin, josta se voidaan irrottaa helposti. Takaistuinten turvavöiden monipuoliset säädöt mahdollistivat turvaistuimen lujan kiinnityksen. Tästä huolimatta Hondan suosittelemat turvaistuimet eivät menestyneet hyvin.

Törmäys jalankulkijaan

Accord selvisi heikosti jalankulkijatörmäystestissä. Säärille ja reisille aiheutui suuri loukkaantumisriski. Accord sai parhaat arvosanansa tässä testissä lapsen päähän kohdistuvasta iskusta. Kaksi tähteä on keskimääräinen tulos tämän luokan autolle.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2000
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Accord
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä