Ford Tourneo Connect

aikuismatkustajien suoja 35,2 pistettä (92%)
lapsimatkustajien suoja 39,0 pistettä (79%)
jalankulkijan suoja 31,2 pistettä (65%)
turvavarusteet 9,8 pistettä (75%)

Ford Tourneo Connect sai tulokseksi 4 tähteä

Ford Tourneo Connectin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan lantio luiskahti turvavyön ali. Kuljettajan lantion suoja luokiteltiin huonoksi, mutta muut vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan. Takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen, mutta muiden vartalonosien suoja hyvä.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Tourneo Connect sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien sekä takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan. 10-vuotiasta simuloivan testinuken turvavyö luiskahti pois olkapäältä, mikä johti pistevähennykseen. Sivutörmäystestissä molemmat nuket saivat hyvän suojan kaikille vartalonosille ja Tourneo Connect sai täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi. Suoja oli huonoa A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, ja Tourneo Connect sai tästä täydet pisteet. Jalankulkijan lantion saama suoja oli myös hyvä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä tunnisti jalankulkijat riittävän hyvin, mutta pyöräilijää simuloivien kohteiden tunnistus luokiteltiin vähäiseksi.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa kameran avulla paikallisen nopeusrajoituksen ja kuljettaja voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa ja ohjaa auton takaisin kaistalle.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Tourneo Connect
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  65%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  75%
  100%