Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Tourneo Connect 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (62 %)
turvavarusteet 6 pistettä (70 %)

Ford Tourneo Connect sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Tourneo Connectin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ford osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä Tourneo Connect sai täydet pisteet tarjoten hyvän suojan kaikille vartalonosille. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden kehonosien hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Törmäystesteissä testinuket osoittivat, että Tourneo saa täydet pisteet 1,5-vuotiaalle lapselle tarjoamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvatyynyn tilasta on tarjolla kuljettajalle selkeät tiedot, joten järjestelmä sai hyväksynnän. Tarkistusasennuksissa kaikki turvaistuinmallit, joihin Tourneo Connectin kiinnikkeet on suunniteltu, saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureuna suojasi testattuja alueita pääosin huonosti. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä enimmäkseen hyvin tai riittävästi lukuun ottamatta tuulilasinpilareita.

Turvavarusteet

Tourneo Connectissa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla ja sai täydet pisteet tämän tyyppiselle järjestelmälle asetetuista vaatimuksista. Etuistuimet on varustettu turvavyömuistuttimilla, takaistuimet eivät.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Tourneo Connect
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  70%
  100%