Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Ranger 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (96 %)
lasten suoja 42 pistettä (86 %)
jalankulkijatörmäys 29 pistettä (81 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Ford Ranger sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Rangerin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Rangerin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ford pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Etumatkustaja sai hyvän suojan kaikille vartalonosille. Kuljettajan saama suoja rintakehälle oli riittävä ja muille vartalonosille hyvä. Ranger sai sivutörmäyksessä täydet pisteet, antamalla hyvän suojan kaikille vartalonosille. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, eikä pää näin ollen altistunut loukkaantumisriskille. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä huomioitiin pisteissä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeiton etureunan antama suoja vaihteli hyvästä huonoon. Konepeitto antoi lähes kaikissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa hyvän suojan. Myös aikuisen pään iskukohdissa suoja oli valtaosin hyvä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Ranger-malleissa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Ranger
 • Autoluokat:

  Pick-upit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  96 %
 • Lasten turvallisuus:

  86 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  81 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %