Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Mondeo 2007

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 18 (50%)
lasten suoja 39 (80%)

Ford Mondeo sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Lapsiturvallisuudesta tulos oli neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta kaksi tähteä neljästä.

Ford Mondeon varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja kuljettajan polviturvatyyny. Etuistuimilla on turvavyömuistuttimet sekä turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Lisäksi autossa on kolaritilanteessa kasaan painuva ohjauspylväs, ABS-jarrut, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, hätäjarrutehostin ja kolaritilanteessa suojaavat aktiiviset niskatuet.

Etutörmäystesti

Auton matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Mondeon ohjauspylväs painui kasaan, jolloin kuljettajalle jäi enemmän tilaa. Polviturvatyyny suojasi hyvin kuljettajan jalkoja. Etumatkustaja pysyi hyvin paikallaan istuimessa törmäyksen aikana, eivätkä hänen polvensa osuneet kojelautaan.

Sivutörmäystesti

Ei erityistä huomautettavaa.

Lapsiturvallisuus

Kytkin etumatkustajan turvatyynyn poiskytkemiseen voidaan ostaa ja asentaa Ford-jälleenmyyjiltä. Lastenistuinta ei saa asentaa etumatkustajan paikalle, jos turvatyynyä ei ole kytketty pois. Turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistuttava varoitustarra ei ollut riittävän selvä, eikä riittävän hyvin kiinnitetty. Takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeet oli merkitty epäselvästi.

Turvavyömuistutin

Mondeossa on turvavyömuistutin etuistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton keskiosa ja auton puskuri arvioitiin suojaukseltaan hyväksi, mutta konepeiton etu- ja takareuna sekä sivureunat arvioitiin pääosin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Mondeo
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä