Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Kuga 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)

lasten suoja 42 pistettä (86 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (70 %)

turvavarusteet 7 pistettä (100 %)

Ford Kuga sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Kugan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan sekä etu- ja takamatkustajien paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit turvaistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Ford Kugan matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ford osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet, koska se antoi hyvän suojan kaikille matkustajille. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden kehonosien saama suoja oli hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Testinukkejen lukemien mukaaan Kuga ansaitsi täydet pisteet 3- ja 1,5-vuotiasta lasta simuloiville nukeille antamastaan suojasta. Etutörmäystestissä 3-vuotiasta lasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan ja välttivät päähän mahdollisesti auton osista kohdistuvat iskut. Lisävarusteena on kytkin, jolla etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois päältä. Sitä ei arvioitu, koska kytkin ei ole vakiovaruste. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet, koska se suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja törmäystilanteessa.

Konepellin antama suoja oli hyvä lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa. Aikuisen pään iskukohdissa konepellin antama suoja oli vähäinen tai huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Ford Kugassa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien matkustajien turvavyömuistutin on vakiovarusteena. Ford Kugan kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin sai täydet pisteet Euro NCAPin arvioinnissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Kuga
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  94 %
 • Lasten turvallisuus:

  86 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  70 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  100 %