Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Kuga 2008

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 20 (56%)
lasten suoja 38 (78%)

Ford Kuga sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kolme tähteä neljästä.

Ford Kugan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Autossa on turvavyömuistutin sekä turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet etuistuimilla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Auto on varustettu ABS-jarruilla, hätäjarrutehostimella, ESP-ajonvakautusjärjestelmällä, luistonestojärjestelmällä ja sähköisesti ohjatulla jarruvoimien jaolla.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa ja etumatkustajan polvet sekä reidet olivat hyvin suojattu. Ford pystyi osoittamaan Euro NCAP:lle, että erikokoiset ja eri istuma-asennoissa istuvat kuljettajat ja matkustajat ovat yhtä hyvin suojattuja. Kuljettajan paikalla ollut etuturvatyyny ei kuitenkaan täyttynyt törmäystilanteessa riittävästi, jolloin kuljettajan pää osui ohjauspyörään.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sekä sivu- että etutörmäystestissä.

Lapsiturvallisuus

Auto sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan lapsimatkustajan suojasta. Autoon voidaan asentaa kytkin, jolla etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä. Kuljettajalle annettava tieto tuon turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selkeä, eikä turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistutettu riittävän selkeästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Ford Kugassa on turvavyömuistutin kuljettajan ja etumatkustajan paikalla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet ja konepeitto arvioitiin suojaltaan heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Kuga
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä