Ford Ka+

aikuismatkustajien suoja 27,8 pistettä (73%)
lapsimatkustajien suoja 30,0 pistettä (61%)
jalankulkijan suoja 24,3 pistettä (57%)
turvavarusteet 3,5 pistettä (29%)

Ford Ka+ sai tulokseksi 3 tähteä

Ford Ka+:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kojelaudan rakenteiden katsottiin kuitenkin aiheuttavan riskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille, joka johti pistevähennykseen. Kuljettajan ja matkustajan rintakehän saama suoja oli vähäinen.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi kuljettajan rintakehä, jonka suoja oli riittävää. Takamatkustajan pään ja rintakehän saama suoja oli heikko.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä Ka+ suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin, mutta takaistuimien tarjoama suoja oli vähäistä. KA+:ssa ei ole piiskaniskuvammoja vastaan lisäsuojaa antavaa automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloivan testinuken pään suoja oli hyvä, mutta rintakehän suoja vähäistä ja niskan suoja heikkoa. 10-vuotiasta simuloivan testinuken rintakehän ja pään suoja oli hyvä. Niskan suoja oli kuitenkin heikko ja olkavyö lipsahti solisluun ja käsivarren yläosan välille, minkä takia pisteitä vähennettiin. Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille ja sai täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Turvaistuimia ei voitu asentaa oikein takaistuimen keskipaikalle eikä iSize-kiinnikkeitä saatu helposti asennettua toiselle takaistuimen reunapaikoista.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi. Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä ja sai täydet pisteet. Jalankulkijan lantion suoja vaihteli hyvän ja huonon välillä.

Turvavarusteet

Ford Ka+:ssa on vakiovarusteena etuistuimien turvavyömuistuttimet ja säädettävä nopeudenrajoitin, mutta ei muita turvavarusteita, joista Euro NCAP antaa pisteitä.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Ka+
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  61%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  57%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  29%
  100%