Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Ka 2008

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 14 (78%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)
lasten suoja 29 (59%)

Ford Ka sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Kan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet. Turvavyömuistutin on ainoastaan kuljettajalle. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on ABS-jarrut.

Etutörmäystesti

Kan matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa törmäyksessä. Kojelaudan jäykät rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin kuljettajan sääriin ja reisiin. Etumatkustajan suoja arvioitiin sen sijaan hyväksi koko vartalon osalta.

Sivutörmäystesti

Ka testattiin ilman lisävarusteena saatavia sivuturvatyynyjä. Testinukkeen kohdistuvat rasitukset eivät olleet mittauksissa realistiset: oikeiden ihmisten kanssa olisi tulos ollut huonompi. Siksi Kan tulosta heikennettiin, joten rintakehän suojan osalta tulos oli välttävä.

Lapsiturvallisuus

Etutörmäyksessä 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken rintakehään kohdistui selvä rasitus. Sivutörmäyksessä 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pää kiersi turvaistuimen ulkopuolelle, mikä aiheutti riskin pään osumisesta ohjaamon rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ilmoitetaan selkeästi kaikilla Euroopan kielillä, missä auto on myynnissä. Merkintä on lisäksi kiinteä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut sen sijaan merkitty riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

Kassa on kuljettajan turvavyömuistutin.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta, mutta muut osa-alueet arvioitiin enimmäkseen heikoksi. Konepeiton etuosa ei saanut pisteitä lainkaan, ja suurin osa konepeiton pintarakenteista tarjosi heikosti suojaa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Ka
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä