Ford Focus

aikuismatkustajien suoja 32,5 pistettä (85%)
lapsimatkustajien suoja 43,0 pistettä (87%)
jalankulkijan suoja 34,8 pistettä (72%)
turvavarusteet 9,9 pistettä (75%)

Ford Focus sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Focuksen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Focus sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäinen. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä. Järjestelmä ei kuitenkaan saanut pisteitä, sillä etuistuinten suoja piiskaniskuvammoilta ei ollut riittävän hyvä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä ja sivutörmäystestissä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan, ja Focus sai täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huonoa A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, ja Focus sai tästä täydet pisteet. Jalankulkijan lantion saama suoja vaihteli hyvästä riittävään. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi hyvin tai riittävästi kaikissa valoisalla ja hämärässä tehdyissä testeissä.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa kameran ja digitaalisen kartan avulla paikallisen nopeusrajoituksen ja kuljettaja voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa ja ohjaa auton takaisin kaistalle.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Focus
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  75%
  100%