Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Focus 2012

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 40 pistettä (82 %)
jalankulkijatörmäys 26 pistettä (72 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Ford Focus sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Focuksen arvostelu on päivitetty vuodelta 2011 vuoden 2012 testejä varten. Autoon ei ole tehty muutoksia, ja testitulokset on siirretty vuodelta 2011 vuoteen 2012. Vuoden 2012 arvostelu kuvaa Focuksen suoriutumista kolaritesteissä Euro NCAP:n uusimman vaatimustason mukaan.

Ford Focuksen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Focuksen matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat, että etupenkeillä istuvien kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi sääret, jotka saivat riittävän suojan. Ford osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä lantion saama suoja oli riittävä, ja kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli vähäinen rintakehän alueella, mutta hyvä tai riittävä muissa kohdissa. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Focus sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä ja menetti vain pisteen osan 1,5-vuotiaalle antamastaan suojasta. Lisävarusteena saatavalla kytkimellä etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Testiautoissa kytkintä ei ollut, joten järjestelmää ei arvioitu. Selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen käytöstä ilman turvatyynyn pois kytkemistä ei varoiteta kaikilla eurooppalaisilla kielillä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeiton etureuna antoi hyvän suojan kaikissa testatuissa kohdissa. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli hyvä paikoitellen, mutta suurimmalta osin heikko tai vähäinen.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Focus-malleissa, ja se läpäisi Euro NCAPin testit. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Focus
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%