Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Focus 2004

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 15 (42%)
Lasten suoja 40 (82%)

Uuden Focuksen suoritus oli vakuuttava, mistä kokonaistuloksena tuli viisi tähteä. Korin vahvat rakenteet suojaavat kaikkia matkustajia hyvin, ja auto sai lähes täydet pisteet sekä etu- että sivutörmäyksessä ja täydet pisteet pylväskokeessa. Turvavarusteluun kuuluvat kaksivaiheiset turvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Lisäksi autossa on sivuturvatyynyt sekä päitä suojaavat turvaverhot. Sekä kuljettajan että etumatkustajan istuimessa on turvavyömuistutin. Lasten suoja oli hyvä, ja jalankulkijan suoja kohtalaisen hyvä.

Etutörmäys

Korin muodon muutos oli törmäyksessä minimaalista, joten kuljettajan ovi pystyttiin avaamaan lähes normaalisti törmäyksen jälkeen. Kerrasta täyttyvät yksivaiheiset etuturvatyynyt ja turvavöiden esikiristimet yhdessä turvapysäyttimien sekä vahvan korirakenteen kanssa suojasivat matkustajia hyvin. Rasitukset testinukkejen kehoon jäivät vähäisiksi. Ohjauspylvään suunnitteluun ja kuljettajan polvien törmäyskohtiin on kiinnitetty paljon huomiota. Jalkatilojen muodonmuutos oli vähäistä, joskin oviaukon kynnyslistassa oli havaittavissa pieniä jälkiä.

Sivutörmäys

Erittäin vakuuttava sivutörmäyksen suoja sisältää istuimiin asennetut ylävartaloa suojaavat sivuturvatyynyt ja turvaverhot, jotka suojaavat myös takamatkustajien päitä.

Lasten turvaistuin

Kolmevuotiaan lapsen istuin oli mallia Britax Römer Duo Plus. Istuin oli asennettu kasvot menosuuntaan ISOFIX- ja istuinten yläpuolisilla kiinnikkeillä. Pienemmän lapsen istuin oli Britax Römer BabySafe ISOFIX Plus, joka oli asennettu selkä menosuuntaan ISOFIX-lenkkeihin ja tukikehikkoon. Lapset olivat hyvin suojattuja sekä etu- että sivutörmäyksessä. Kojelaudan päädyssä olevaa irrotettavaa kaaviota lukuun ottamatta autossa ei ollut muita varoituksia etuistuimella selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olevaan lapsen kohdistuvasta vaarasta, jos etumatkustajan turvatyynyä ei ole kytketty pois päältä. Turvatyyny voidaan kytkeä pois Ford-jälleenmyyjällä.

Törmäys jalankulkijaan

Konepelti suojasi hyvin lapsen päätä. Aikuisen kohdalla tulos oli hieman huonompi. Valitettavasti puskurin ja konepellin etureunan suojaus oli konepellin suojausta heikompi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Focus
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä