Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Focus 1999

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 15 (83%)
kaikkiaan 25 (74%)
jalankulkijatörmäys 10 (28%)

Focus suojaa yleisesti ottaen hyvin eri törmäyksissä. Neljän tähden tuloksesta huolimatta parannettavaakin jäi. Erityisesti kuljettajan vasemman jalan ja säären suoja etutörmäyksessä on edelleen parannettavissa. Focus testattiin ilman sivuturvatyynyjä, koska nämä ovat lisävarusteita. Kuljettajan suoja sivutörmäyksessä oli kuitenkin kohtalaisen hyvä. Myös turvaistuinten suoja oli hyvä, vaikka kolmivuotiaan pää ei ollut riittävästi suojattu sivutörmäyksessä. Muiden nyt testattujen autojen tavoin suoja jalankulkijoille oli heikko.

Etutörmäys

Matkustamo säilyi ehjänä etutörmäyksessä. Energiaa absorboivat rakenteet ohjauspylväässä suojasivat kuljettajan polvia, mutta alueella oli myös polvia vaarantavia kovia rakenteita. Etuturvatyynyt toimivat hyvin. Rintakehän suoja arvioitiin matkustajan lukemien perusteella, koska nämä olivat kuljettajan arvoja suuremmat. Kuljettajan ovi vaurioitui vain vähän ja oli avattavissa normaalisti törmäyksen jälkeen.

Sivutörmäys

Kuljettaja oli suurimmaksi osaksi hyvin suojattu, mutta oven käsinojan osuma altisti mahan loukkaantumiselle. Focuksen tulos oli hyvä autolle ilman sivuturvatyynyjä.

Lasten turvaistuimet

Matkustajan turvatyyny on vakiovaruste, ja selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle asennettu turvaistuin on lapselle hengenvaarallinen. Varoitusmerkinnät olivat riittämättömiä, ainoastaan kaavio kojelaudassa varoitti tästä vaarasta. Fordin mukaan Focuksiin asennetaan selkeämmät varoitusmerkinnät 23.2.1999 lähtien. Turvaistuinten asennusohjeet eivät olleet näkyvissä asennettaessa istuin auton vasemmalle puolelle. Ford ilmoitti varustavansa tammikuun alusta 1999 lähtien valmistetut turvaistuimet asennusohjeilla. Etutörmäyksessä turvaistuin suojasi molemmat lapset. Sivutörmäyksessä kolmivuotiaan pää ei pysynyt turvaistuimen sisällä.

Törmäys jalankulkijaan

Focuksen etupää on hyvin jäykkä, erityisesti puskurin ympärillä. Konepelti suojasi heikosti lapsen päähän kohdistuvissa iskuissa.

Mallin historia ja turvavarustelu

Focus esiteltiin syyskuussa 1998. Vuoden 1999 mallin vakiovarusteisiin kuuluvat kaikissa EU-maissa kuljettajan ja matkustajan etuturvatyynyt, etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet sekä ohjaustehostin. Allaolevan VIN-numeron jälkeen valmistetuissa Focuksissa on parannettu turvatyynyn laukaisumekanismia, polvien suojaa ja autot on varustettu törmäyksessä irtoavilla jarrupolkimilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  1999
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Focus
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä