Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Fiesta 2008

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 20 (56%)
lasten suoja 38 (78%)

Ford Fiesta sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kolme tähteä neljästä.

Fiestan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, rintakehää ja päätä suojaavat sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polvityyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Etumatkustajille on turvavyömuistuttimet. Niskatuet suojaavat matkustajien niskaa ja selkärangan yläosaa peräänajon piiskailmiössä. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on ABS-jarrut, hätäjarrutehostin ja sähköinen jarruvoiman jako.

Etutörmäystesti

Fiestan matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa törmäyksessä. A-pilari siirtyi taaksepäin vain 4 mm. Etumatkustajien suoja oli hyvä säärien ja reisien osalta: kuljettaja hyötyi polvia suojaavasta turvatyynystä. Ford pystyi näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille.

Sivutörmäystesti

Täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei ilmoiteta riittävän selvästi eikä merkintä ollut pysyvä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

Fiestassa on etumatkustajien turvavyömuistutin.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojasta. Lapsen pään todennäköisen iskukohdan suoja konepeitossa arvioitiin kohtalaiseksi. Aikuisen pään suoja arvioitiin sen sijaan enimmäkseen heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Fiesta
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä