Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Fiesta 2002

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 14 (78%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 25 pistettä
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

Fiesta sai neljän tähden tuloksen. Matkustamo säilytti rakenteensa erittäin hyvin, mutta turvajärjestelmien kuormitus rintakehälle oli suuri. Ford on parantanut polvien suojaa merkittävästi, mutta jotkin rakenteet aiheuttavat vieläkin loukkaantumisriskin. Sivutörmäyssuoja oli kohtalainen jopa ilman rintakehää suojaavaa sivuturvatyynyä. Fordin mukaan uudet ISOFIX-turvaistuimet esitellään pian, ja nyt testissä käytetyt turvaistuimet jäävät pois tuotannosta. Jalankulkijoiden suoja oli keskimääräistä parempi.

Etutörmäys

Turvajärjestelmät suojasivat muuten hyvin, mutta rintakehän kuormitus nousi korkeaksi. Matkustamon rakenne ja jalkatila säilyttivät muotonsa erittäin hyvin. Monien pienten autojen tavoin Fiestan antama suoja kuljettajan polville on puutteellinen. Pehmusteista huolimatta virtalukko ja ohjauspylvään säädin vaarantavat kuljettajan polvet. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi lantiovyötä paremmin.

Sivutörmäys

Sivutörmäyssuoja oli kohtalainen autolle ilman sivuturvatyynyä. Ovipaneelin osuma rasitti kylkiluita ja mahan alueelle kohdistui sisääntyöntyvän käsinojan rasitus. Käsinojan alapuolinen ovenkehys ja tätä päällystävä vaahtomuovi kuormittivat lantiota.

Lasten turvaistuin

Fordin mukaan testissä nyt käytetyt turvaistuimet korvataan uusilla ISOFIX-istuimilla. Turvaistuimet havaittiin kuitenkin hyvin suojaaviksi, sekä kolmi- että puolitoistavuotiaan päät pysyivät suojattuina etu- ja sivutörmäyksessä. Kolmivuotiaan turvaistuin oli asennettu kasvot ja puolitoistavuotiaan selkä menosuuntaan. Molempien niska ja rintakehä olivat suojattuina sivu- mutta eivät etutörmäyksessä. Selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle asennetusta turvaistuimesta varoittavat asialliset, kiinteät varoitukset matkustajan aurinkolipan molemmilla puolilla. Fiestaan on saatavana lisävarusteena turvatyynyn manuaalinen poiskytkentä, mitä Ford ei kuitenkaan suosittele.

Törmäys jalankulkijaan

Konepellin keskiosa suojasi melko hyvin aikuisten päähän kohdistuneissa iskuissa, mutta lokasuojat ja etuosa olivat jalankulkijoille ankaria. Konepellin etureuna suojasi tavallista paremmin. Kokonaistulos oli nyt testatun ryhmän parhaita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Fiesta
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä