Ford Edge

aikuismatkustajien suoja 32,5 pistettä (85 %)
lapsimatkustajien suoja 37,7 pistettä (76 %)
jalankulkijan suoja 28,3 pistettä (67 %)
turvavarusteet 10,7 pistettä (89 %)

Ford Edge sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Edgen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuinten reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat saman tasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettaja sai rintakehää lukuun ottamatta hyvän suojan. Rintakehä sai riittävän suojan. Sen sijaan takamatkustajanuken pään ja rintakehän suoja oli heikko.

Sivutörmäystestissä auto suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä nuken rintakehän suoja jäi vähäiseksi.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on Edgessä vakiovarusteena. Se toimii taajamanopeuksilla, joilla useat piiskaniskuvammat syntyvät. Testissä järjestelmä onnistui estämään törmäämiseen paikallaan olevaan autoon lähes kaikilla testatuilla nopeuksilla.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä 6-vuotiasta simuloivan nuken rintakehä sai vähäisen ja niska heikon suoja. 10-vuotiasta simuloivan nuken niskan suoja oli siihen kohdistuneiden voimakkaiden vetovoimien vuoksi heikko. Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä ja auto sai täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin paikalle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettaja saama tieto turvatyynyn tilasta on selkeä. Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli hyvästä riittävään.

Puskuri suojasi jalkoja hyvin kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Lantion suoja vaihteli hyvästä huonoon.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa myös jalankulkijat. Järjestelmä toimi testeissä riittävän hyvin. Se onnistui estämään yhteentörmäyksiä tai vähentämään niiden vaikutusta joissakin testiskenaarioissa.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla.

Myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on vakiovaruste ja se toimii maantienopeuksilla. Järjestelmä toimi hyvin ja onnistui estämään törmäyksen joissakin testiskenaarioissa.

Vakiovarusteena löytyvä kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto ajautuu liian lähelle kaistamerkintöjä ja ohjaa auton loivasti takaisin oikealle ajouralle.

Edgessa on vakiovarusteena myös nopeusavustin, joka tunnistaa voimassaolevat nopeusrajoitukset ja antaa kuljettajalle mahdollisuuden säätää nopeutta rajoitusten mukaisesti.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Edge
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  76%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  89%
  100%