Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford EcoSport 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (93 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (58 %)
turvavarusteet 5 pistettä (55 %)

Ford EcoSport sai tulokseksi 4 tähteä

Ford EcoSportin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ford osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. EcoSport sai täydet pisteet etumatkustajan suojasta kaikkien kehonosien tullessa hyvin suojatuiksi. Sivutörmäystestissä kaikki alueet saivat hyvän suojan ja tuloksena olivat täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävää ja muiden kehonosien hyvää. Etuistuimet ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Törmäystesteissä testinuket osoittivat, että EcoSport saa täydet pisteet 1-vuotiaalle lapselle tarjoamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä, vaikka rintakehän kuormitus osoitti vain kohtalaisen suojan. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvatyynyn tilasta on tarjolla kuljettajalle selkeät tiedot, joten järjestelmä sai Euro NCAPin hyväksynnän. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois. Tarkistusasennuksissa kaikki turvaistuinmallit, joihin Eco Sportin kiinnikkeet on suunniteltu, saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

EcoSportin puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta tarjoten hyvän suojan kaikilla testatuilla alueilla. Konepellin etureuna suojasi lantion seutua pääosin huonosti. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä enimmäkseen hyvin tai riittävästi. Ainoastaan tuulilasinpilareiden ja tuulilasin alareunan kohdalla suoja oli huono.

Turvavarusteet

EcoSportissa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Etuistuimet on varustettu turvavyömuistuttimilla, takaistuimet eivät. EcoSportiin ei ole tarjolla vakionopeudensäädintä.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  EcoSport
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  58%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  55%
  100%