Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford C-Max 2010

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (50 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Ford C-MAX sai tulokseksi 5 tähteä

Ford C-MAXin etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Lisätestit osoittivat, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat matkustajat saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä lähes kaikkien kehonosien suoja oli hyvä ja rintakehän suoja oli riittävä. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä nukkejen lukemat osoittivat vähäistä rintakehän suojaa. Peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan auto antoi hyvän suojan.

Lasten suoja

Testinukeissa olevien lukemien perusteella C-MAX menetti vain pisteen murto-osan 3-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Lisävarusteena on saatavana kytkin, jolla etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä. Tämä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Testiautossa ei kyseistä kytkintä ollut, joten arviointia ei tehty tältä osin. Autossa oli selkeät merkinnät, joilla varoitettiin käyttämästä selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta, mikäli turvatyynyä ei kytketä pois käytöstä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijoiden jaloille. Konepeiton etureuna antoi pääosin huonon suojan. Konepeiton antama suoja oli hyvä niissä kohdissa, joihin lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa malleissa. Etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Lisävarusteena on saatavana kuljettajan säädettävä nopeudenrajoitin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  C-Max
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  50%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%