Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford B-Max 2012

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 41 pistettä (84 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (67 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Ford B-MAX sai tulokseksi 5 tähteä

Ford B-MAXin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

B-MAXin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ford osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai täydet pisteet sekä etu- että sivutörmäystestissä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä kuljettajan rintakehä sai heikon suojan. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

B-MAX sai täydet pisteet 3-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojauksesta törmäystestissä. Pään heilahdus ei ollut liian voimakas. Sekä 3- että 1,5-vuotiasta simuloivat testinuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan sivutörmäyksessä, mikä esti nukkeja osumasta auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteitä testissä. Autossa varoitetaan selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Aikuisen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa konepellin antama suoja oli valtaosin huono. Sen sijaan lapsen pään iskeytymiskohdissa suoja oli hyvä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavana B-MAXiin.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  B-Max
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%