Fiat Tipo (VARUSTEPAKETILLA)

aikuismatkustajien suoja 31,3 pistettä (82 %)
lapsimatkustajien suoja 29,8 pistettä (60 %)
jalankulkijan suoja 26,2 pistettä (62 %)
turvavarusteet 6,9 pistettä (57 %)

Fiat Tipo sai tulokseksi 4 tähteä

Fiat Tipon turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuinten reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat saman tasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä sekä kuljettajan että takamatkustajan rintakehä sai vähäisen suojan. Myös päähän kohdistuneet hidastusvoimat osoittivat vähäistä suojaa.

Tipo sai täydet pisteet sivutörmäystestissä ja sitä voimakkaammassa pylvästestissä, sillä se suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta. Sen sijaan takaistuimet suojasivat vähäisesti.

Autoon on saatavilla lisävarusteena automaattinen, taajamanopeuksilla toimiva hätäjarrutusjärjestelmä, joka on huomioitu tässä arviossa. Järjestelmän toiminta oli kuitenkin vähäistä, eikä se onnistunut estämään kolareita alle 20 kilometrin tuntinopeudessa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jäi siksi ilman pisteitä.

Lapsimatkustajien suoja

10-vuotiasta simuloivan testinuken niska sai etutörmäyksessä huonon suojan ja 6-vuotiasta simuloivan nuken rintakehä heikon suojan. Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä. 6-vuotiaan turvaistuimen selkänoja kuitenkin irtosi testin aikana, mikä vähensi pisteitä.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin paikalle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettajan saama tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia, joten järjestelmä jäi ilman pisteitä.

Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen. Takaistuimen keskipaikka ei kuitenkaan sovellu minkään turvaistuimen käyttöön.

Jalankulkijan suoja

Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli hyvästä huonoon. Kaikissa testatuissa kohdissa puskuri suojasi jalkoja hyvin. Myös lantio sai valtaosin hyvän suojan.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla. Sekä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä että nopeusavustin ovat lisävarusteita, ja ne on huomioitu tässä arvostelussa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin Euro NCAP:n tekemissä maantienopeustesteissä.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  Tipo (VARUSTEPAKETILLA)
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  57%
  100%