Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Fiat Punto 2000

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 16 (89%)
kaikkiaan 26 (76%)
jalankulkijatörmäys 17 (47%)

Fiat Punto menestyi testissä yleisesti ottaen hyvin. Matkustamo säilyi suhteellisen ehjänä ja kuljettajan ovi saatiin avattua törmäyksen jälkeen. Arvosanoja heikentää etumatkustajan pään osuminen kojelautaan, mikä olisi vieläkin vakavampaa, jos törmäys olisi tullut toiselta puolelta. Takaistuimen keskipaikan kaksipisteturvavyö on tyypiltään vatsan ja selkärangan loukkaantumisille altistava. Lasten turvaistuinten merkinnöissä oli suuria puutteita ja heikko suoja sivuttaistörmäyksessä.

Etutörmäys

Matkustamon vähäisiksi jääneet vauriot eivät merkittävästi vaarantaneet matkustajia. Ohjauspyörän lievästä liikkeestä taaksepäin ei seurannut kuljettajan rinnan iskeytymistä ohjauspyörään. Etuistuinten turvavöiden esikiristimet aiheuttivat melko kovaa kuormitusta sekä kuljettajan että etumatkustajan rintaan. Fiatin mukaan ongelmaa korjataan parhaillaan.
Sivutörmäys

Tulokset olivat kokonaisuudessaan erittäin hyviä. Istuimen reunan aiheuttama kuormitus kylkeen ja selkään aiheutti kuitenkin arvosanan heikentymisen. Tätä ei oikeissa kolareissa voi tapahtua, joten sivutörmäystestin tulos saattaa olla parempi kuin sen pitäisi olla. Tästä huolimatta Fiat Punton tulos sivutörmäystestissä on hyvä ja kertoo korin onnistuneesta suunnittelusta.

Lasten turvaistuin

Kolmevuotiaan turvaistuimessa käytetään aikuisten turvavyötä lapsen kiinnittämiseen. Tämän johdosta testinuken pään liike eteenpäin oli vähäistä, mutta sivuttaistuki oli heikkoa. Sivutörmäyksessä lapsen pää liikkui rajusti ja iskeytyi toiseen turvaistuimeen. Turvaistuinten ohjeissa oli puutteita; jotkut ohjeet olivat irrotettavia ja toiset oli sijoitettu paikkoihin, joista niitä ei näe kiinnitettäessä lasta istuimeen.

Törmäys jalankulkijaan

Punton pisteet jalankulkijatörmäyksessä tulivat sekä aikuisten että lasten päähän kohdistuneista iskuista. Sääriin ja reisiin kohdistuvissa iskuissa arvosanat olivat heikompia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2000
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  Punto
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä